Pyszny deser z truskawkami i orzechową kruszonką. Polecam,
choć to sezon zimowy, szczególnie jeśli macie zamrożone truskawki. Ja dzięki
temu przysmakowi przypominam sobie chwile ciepłego lata.
Składniki:
- 40 g posiekanych migdałów
- 30 g posiekanych na drobno orzechów włoskich
- 150 g masła
- 3/4 szklanki płatków owsianych górskich
- 500 g świeżych truskawek
- 1/2 szklanki cukru brązowego
Wykonanie:
Rozpuszczone masło, cukier, płatki owsiane, migdały oraz
orzechy wymieszać ze sobą. Podzielić całość na dwie części. 1/2 ilości wyłożyć
dno tortownicy o średnicy 21 cm. Ułożyć całe truskawki, posypać garścią cukru i
przykryć drugą częścią masy orzechowej. Wstawić do piekarnika na 15-20 minut,
piec w temp. 150 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz