niedziela, 17 listopada 2013

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

 
Składniki:
  • Tuńczyk w wodzie z puszki  – 130 g
  • 1 papryka czerwona
  • 2 liście selera naciowego
  • 1 jajko
  • Sos jogurtowy<br/>
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • Odrobina miodu
    • ½ łyżeczki majonezu
    • Bazylia
    • Oregano
    • Zioła prowansalskie
    • Pieprz

Wykonanie:



Paprykę oraz seler naciowy kroimy na drobne kawałki. Jajko gotujemy na twardo. Do jednego naczynia przesypujemy pokrojoną paprykę, seler naciowy oraz posiekane na drobno jajko. Aby przygotować sos jogurtowy należy: połączyć ze sobą jogurt naturalny, odrobinę miodu i doprawić całość przyprawami do smaku. Do sałatki dodajemy sos jogurtowy i starannie mieszamy.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz