Szybkie i proste danie dla wszystkich, którzy pragną
odpocząć od mięsa. Polecam jako obiad bądź pożywną przekąskę.
Składniki:
- 200 g makaronu penne
- 10 dużych i posiekanych na drobno pieczarek
- 1 mała cebula
- 400 g pomidorów całych bez skórki w sosie pomidorowym
- 4 łyżki stołowe startego na drobno parmezanu
Wykonanie:
- Makaron ugotować al dente.
- Cebulę posiekać na drobno. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć do zarumienienia się. Dodać pieczarki i smażyć całość do miękkości. Następnie wlać pomidory i rozdrobnić szpatułką. Dodać 2 łyżki parmezanu, sól i pieprz i mieszać aż do odparowania nadmiaru wody.
- Na makaron nałożyć sos pomidorowy, posypać resztą startego parmezanu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz