niedziela, 17 listopada 2013

Gulasz z piersi kurczaka i bananów

 
Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 banany  
  • 1 cebula 
  • Łyżka koncentratu pomidorowego (12 g)
  • Przyprawa curry
  • Słodka papryka w proszku
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • pieprz


Wykonanie:


Cebulę posiekać na drobno. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, dodać  1/5 szklanki wody, cebulę a następnie dusić całość przez około 5 minut. Pierś z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kostkę a następnie oprószyć papryką i pieprzem. Następnie dodać pierś i mieszać od czasu do czasu. Przełożyć do rondelka, zalać szklanką wody, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Na czystą  patelnię wlać odrobinę oleju, wody, dodać pokrojone w kostkę banany i dusić. Kiedy banany będą już delikatnie rozgotowane, dodać curry, koncentrat pomidorowy i dalej dusić na małym ogniu, przełożyć do mięsa. Dusić pod przykryciem jeszcze przez jakiś czas. Potrawę podawać z brązowym ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz