niedziela, 7 września 2014

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy


Składniki:
  • 1 kapusta pekińska
  • 3/4 puszki odsączonej kukurydzy konserwowej z puszki
  • 1 mała cebulka biała
  • Szczypiorek (opcjonalnie)
  • 2 łyżki majonezu
  • oregano
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:
  • Z kapusty pozbądź się wierzchnich liści, przekrój ją wzdłuż i pokrój w paski.
  • Cebulę obierz i pokrój w kostkę, szczypiorek pokrój drobno.
  • Do kapusty pekińskiej dodaj odsączoną kukurydzę, cebulę i szczypiorek (opcjonalnie).
  • Dopraw solą, pieprzem, oregano oraz ziołami prowansalskimi.
  • Domieszaj majonez, wstaw do lodówki. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz